Nokedli körettel az igazi, de főtt tészta vagy párolt rizs is illik hozzá.
Hozzávalók 3 főre:
- 60 dkg sertéscomb
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 nagy paradicsom
- 1 nagyobb paprika (nálam most kápia)
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
A sertéscombot alaposan megtisztítjuk, vékony csíkokra
vágjuk és hagyjuk kicsit lecsöpögni.
A vöröshagymát megtisztítjuk, félkarikára szeleteljük.
A szalonnát is vékony csíkokra vágjuk és zsírjára pirítjuk.
Kiemeljük a zsiradékból, majd a szalonna zsírján a hagymát
üvegesre pároljuk.
Rádobjuk a húst, majd fehéredésig pirítjuk.
Nagyobb cikkekre darabolt paradicsomot és csíkokra vágott
paprikát szórunk rá.
Meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd fedő alatt addig
főzzük, míg a hús meg nem puhul.
Ha elfőtt a leve és a hús puha, hozzáadjuk a szalonnát és
jól összekeverjük.
Melegen, nokedli körettel kínáljuk.
A sózás alkalmával érdemes figyelembe venni a szalonna
sósságát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése