Hozzávalók:
Tésztához:
- 55 dkg liszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2,5 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kk só
- 1 tojás sárgája
- 5 dkg margarin
Töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- 3 ek cukor
- 1 ek mézes sütemény fűszerkeverék
- 3 ek búzadara
- 1 tojás sárgája
- 1 kk tej
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, a maradék
cukrot, a vaníliás cukrot, beletesszük a tojás sárgáját és a margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Az almát megtisztítjuk, meghámozzuk és a reszelő nagy lyukán
lereszeljük.
A levét kicsavarjuk, majd a gyümölcsre szórjuk a cukrot, a
mézes sütemény fűszerkeveréket és alaposan összekeverjük.
A megkelt tésztát erősen lisztezett felületen 0,5 cm vastagra, téglalap
alakúra kinyújtjuk.
Megszórjuk a búzadarával, majd egyenletesen eloszlatjuk
rajta a tölteléket.
A hosszabbik oldaláról feltekerjük, mint a bejglit.
Egy éles késsel 3-4 cm széles szeleteket vágunk le és egy
sütőpapírral bélelt tepsibe állítjuk őket.
Ott még kb. 30 percet hagyjuk kelni.
Tejjel elkevert tojás sárgájával lekenjük.
Előmelegített sütőben 30 perc alatt 180 fokon
hőlégkeveréssel megsütjük.
9 szelet almás lett belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése