PrintFrendly

2013. szeptember 24., kedd

Zserbó linzer

Imádjuk a linzert minden formában, bármilyen lekvárral, nutellával. Most egy kis diót csempésztem a tésztába, no meg a tetejére is egy kis csokival megspékelve. Ajándékba vittük a rokonoknak. Párom szerint pont olyan az íze, mint a zserbónak a dió-lekvár-csoki párosítással, ezért is lett ez a neve.

Hozzávalók 30 db linzerhez:

Tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája

Továbbá:

  • 0,5 kis üveg sárgabaracklekvár
  • 6 dkg étcsokoládé
  • 1 ek olaj
  • Pár db dióbél
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk.

Elég lágy a tészta, tegyük egy órára hűtőbe.

Erősen lisztezett felületen kinyújtjuk 0,5 cm vastagra.

Egy közepes méretű virágformával kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távol, mert sütés közben megnőnek.

Előmelegített sütőbe toljuk, 180 fokon 8 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Hagyjuk kihűlni, majd kettőt egy kis lekvárral összeragasztunk.

A dióbelet kézzel nagyobb darabokra törjük.

A csokit egy tálkába tördeljük, hozzáadjuk az olajat, majd vízgőz felett felolvasztjuk.

Minden virág tetejére teszünk kevéske csokit és mielőtt meg nem szilárdul, szórunk rá pár darabka diót.

Akik elkészítették:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése