Egyszerűen elkészíthető, a családban mindenki szívesen fogyasztja.
Hozzávalók 3 főre:
- 2 kifilézett pulykacomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 tk darált paprika
- 4 koktélparadicsom (esetleg 1 kisebb paradicsom)
A pulykacomb filéről eltávolítjuk a bőrt és a hártyát.
A húst felkockázzuk, alaposan átmossuk, és kicsit hagyjuk
lecsöpögni.
A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk és a
felforrósított olajon üvegesre pároljuk.
Rádobjuk a lecsöpögött húst és fehéredésig pirítjuk.
Megszórjuk a pirospaprikával, sóval, borssal, hozzáadjuk a
paradicsomokat, a darált paprikát.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára
főzzük.
Ha puha a hús és elfőtt a leve, elzárhatjuk.
Melegen, kifőtt tésztával vagy nokedli körettel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése