Könnyen szállítható, akár kiránduláshoz is vihetjük útravalónak.
Azóta már elkészítettem a szilvalekvárral töltött verziót is, de olyan hamar eltűntek a kiflicskék, hogy arról már nem volt idő képeket készíteni. Azt hiszem, hamarosan újra kell sütnöm.:-)
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 4 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kk só
- 1 tojás sárgája
- 5 dkg margarin
- 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
- 2 ek tej a kenéshez
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott
élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojás sárgáját, a
szobahőmérsékletű margarint és alaposan kidagasztjuk.
A tésztát két egyenlő részre vesszük, az egyikbe
beledolgozzuk a kakaóport.
Mindkét tésztát konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a
duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztákat is kettévesszük, így lesz 2 sötét és két
világos bucink.
Egy kakaósat enyhén lisztezett felületen kör alakúra
kinyújtjuk, majd egy világosat is.
A világosra fektetjük a sötétet, párszor áttoljuk rajta a
nyújtófát.
A kört először 4 cikkre vágjuk, majd a negyedeket is
harmadoljuk. Így kapunk 12 háromszöget.
A tésztákat feltekerjük kifli formára és sütőpapírral bélelt
tepsibe rakjuk egymástól távolabb.
Ezt a műveletsort megismételjük a maradék világos és kakaós
tésztával.
A tepsiben még további 40 percet kelesztjük.
Előmelegített sütőben 170 fokon 15 perc alatt
hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve azonnal lekenjük tejjel és konyharuhával
letakarva 10 percet hagyjuk pihenni.
Csodásan néz ki, biztosan nagyon finom is! Szép kiflik :) Köszönet a receptért, elkészítem majd!
VálaszTörlésKöszönöm szépen, tényleg fincsi, érdemes elkészíteni. Jó sütögetést kívánok hozzá :-)
Törlés