Valóban hamar fánkkal kínálhatjuk a családot és nagyon finom is. (Bár nekem az élesztős marad a favorit.)
Kisfiam, aki a legfőbb fánk rajongó a családban, azt mondta, hogy isteni finom. Így megtartjuk. Jól jön majd, ha kevés idő alatt kell egy kis finomsággal csillapítani az éhséget, no meg a gyerek kedvében járni :-D
Az eredeti receptet Reginánál találtam.
Hozzávalók 23
db fánkhoz:
*25 dkg liszt (+2 ek ha szükséges)
*0,5 tasak sütőpor
*1 nagy csipet só
*1 kisebb tojás
*3 púpos ek porcukor
*1 tasak vaníliás cukor
*2 dl tejföl
*6-7 dl olaj a sütéshez
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a
sót és a sütőport.
Egy másik tálban a tojást simává keverjük a porcukorral,
vaníliás cukorral és a tejföllel.
Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és jól összedolgozzuk.
(Nekem túl ragacsos lett a tészta, ezért még kívánt
további 2 evőkanál lisztet.)
Lisztezett felületen 0,5 cm vastagra elnyújtjuk.
Egy közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. (Nálam 5,5
cm-es volt)
Ízlés szerint készíthetünk lyukat is a közepébe.
(Ezt én egy alma magház eltávolítóval oldottam meg.)
Bő, forró olajban, közepestől egy picit kisebb lángon
mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. (Célszerű figyelni, mert gyorsan sül.)
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
Porcukorral meghintve és sárgabaracklekvárral kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Most készítettem el, sütés után nem tudom milyen lesz?
VálaszTörlésRemélem ízlett. Nálunk mindig nagy sikere van :-)
TörlésIsteni lett... most sült ki. ☺
VálaszTörlés20 perc alatt végeztem. Én mini verzióban készítettem. Csúcsszuper! Köszi!
VálaszTörlés