A család nagyon kedveli a kakaós csigát és egy bizonyos
kókuszos csokoládét. Most ezt a kettőt hoztam össze egy puha csigában.
Kakaós, kókuszos és csokoládés. Nagyon finom uzsonna lett belőle, hamar
elkapkodta a család.
Hozzávalók kb.
16 csigához:
Tésztához:
*50 dkg liszt
*0,5 kk só
*2 ek cukor
*1 ek vaníliás cukor
*2,5 dkg friss élesztő
*2 dl tej
*1 egész tojás
*10 dkg margarin
Töltelékhez:
*2 ek olaj
*2 ek cukor
*1 ek vaníliás cukor
*2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
*3 púpos ek kókuszreszelék
Tetejére:
*15 dkg étcsokoládé
*2 ek olaj
*4-5 ek kókuszreszelék
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy kevés cukorral,
majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztát dagasztunk. Meleg helyen a duplájára
kelesztjük.
Lisztezett felületen téglalap alakúra és 4 mm vékonyra elnyújtjuk.
Megkenjük olajjal, majd megszórjuk a cukor, vaníliás cukor, kakaó,
kókuszreszelék keverékével.
A szélesebb oldalától kezdve szorosan feltekerjük.
2 cm széles csigákra vágjuk, amiket sütőpapíros tepsibe fektetünk egymástól egy
kicsit távolabb.
Letakarva további 20 percet kelesztjük. Előmelegített sütőben
180 fokon hőlégkeveréssel 12 perc alatt megsütjük. Ezután lekenjük egy kevés
tejjel, és letakarva hagyjuk kihűlni.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd
a csigákat megmártjuk benne, és a tetejükre kókuszreszeléket szórunk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.