Kisebbik és egyben egy szem leány gyermekünk belépett a kétjegyű szülinaposak táborába. A 10. szülinapjára túró
rudi tortát készítettünk neki. Egész jól sikerült, ahhoz képest, hogy a tortázás sohasem volt a kedvenc és a legerősebb oldalam. Ebben az is fontos
szerepet játszott, hogy apa is bőven kivette a részét a sütés során.
Hozzávalók egy 26 cm-es tortához: Piskótához:
*3*3 tojás
*3*1 csipet só
*3*3 ek cukor
*3*2 ek liszt
*3*1 ek cukrozatlan kakaópor
*3*1 kk sütőpor
Töltelékhez:
*50 dkg túró
*4-5 ek porcukor (ízlés szerint lehet több is)
*4 dl tejszín
*1 csomag habfixáló
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
Bevonáshoz:
*15 dkg étcsokoládé
*1 tk olaj
*4 db túró rudi
3 darab 3 tojásos piskótát sütünk. A tojásokat szétválasztjuk. 3 tojás fehérjét egy csipet sóval keményre
verjük, majd hozzáadjuk a 3 evőkanál cukrot, azzal is verjük. Belecsorgatjuk a 3 tojás sárgáját, azzal is verjük. A végén beleforgatjuk az 1 evőkanál
kakaóporral, és sütőporral elvegyített 2 evőkanál lisztet. Vajjal kikent és liszttel megszórt tortaformába simítjuk. 180 fokos sütőben 20 perc
alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni. Ezt még kétszer megismételjük.
A krémhez a túrót alaposan áttörjük, ízesítjük a citrom héjával és a porcukorral. A tejszínt a habfixálóval
keményre verjük, beleforgatjuk a túróba. A tortalapokat a túrókrémmel megtöltjük úgy, hogy a szélét is bevonjuk vele.
Vízgőz felett megolvasztjuk az olajjal az étcsokoládét, majd a tortára csorgatjuk. Félbevágott rudival díszítjük. Hagyjuk,
hogy a csokoládé megszilárduljon.
Éles késsel szeletelve kínáljuk.