Már rég készültem karamellöntetet készíteni, mert nagyon
birizgálta a kíváncsiságomat. Nagy rajongója vagyunk a karamellás tejnek is,
ezért most bele is vágtam. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen pompás lesz a
végeredmény. Bevallom őszintén, csak úgy minden nélkül én szívesen nyalogatom,
mint édességet. De tervben van majd krémbe történő felhasználása is. Ízesíthetjük
vele a kávénkat, kínálhatjuk palacsintához, gofrihoz öntetként. Nagyon
egyszerű, lássuk, mit kell tenni.
Hozzávalók kb.
1 dl karamellhez:
*10 dkg cukor
*1 dl habtejszín
A cukrot barnára karamellizáljuk, azért közben
vigyázzunk, hogy ne égjen meg. (Kavargatni nem szükséges.)
Óvatosan hozzáöntjük a
tejszínt és mérsékelt lángon addig melegítjük, míg a cukor teljesen elolvad.
Hagyjuk kihűlni, üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk. Pár napon belül érdemes felhasználni.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.