Ismeritek a Dubarry csirkét? Ez a fogás annak az
egyszerűsített, lisztmentesített, és egy kis sonkával megturbózott változata.
Igazán könnyű, és nagyon finom. Melegen és hidegen is remek fogás. Párolt rizs,
vagy bulgur illik hozzá.
A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában
is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4
személyre
*80 dkg csirkemellfilé
*1 kk sült csirkefűszerkeverék
*1 kisebb karfiol fele
*15 dkg vékonyra szeletelt sonka
*2 kisebb tojás
*3 dl tejföl
*20 dkg sajt
*1 csapott kk fokhagymássó
*1 csipet őröltbors
*1 csipet őröltszerecsendió
A megtisztított húst vékonyra szeleteljük, megszórjuk a
fűszerkeverékkel.
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben roppanósra főzzük, lecsepegtetjük.
A hús szeleteket olajjal kikent tepsibe fektetjük, befedjük a sonkával, a
karfiolrózsákkal. A tojást simára keverjük a tejföllel, a reszelt sajt felével,
a fűszerekkel, és meglocsoljuk vele a karfiolos csirkét.
Lefedve 200 fokon
hőlégkeveréssel 30 percet puhítjuk, megszórjuk a maradék sajttal, és 180 fokon
fedő nélkül 15 percet pirítjuk. Párolt rizzsel, vagy bulgurral kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése