Töredelmesen bevallom, a több kézi munkával járó sütik a
kedvenceim. Imádok pepecselni velük. Ez a kókuszdiócska az egy favorit. A
család imádta. Bár ami kókuszos, az nálunk amúgy is biztos siker. Egy hátránya
van, hogy várni kell, míg a tészta a krémtől megpuhul, de ha utána megkóstoljuk,
nem lehet abbahagyni, mert egy sohasem elég belőle. Egy biztos, ott a helye a
húsvéti asztalon ;-)
A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában
is.
Hozzávalók Kb. 35 db-hoz:
Tésztához:
*40 dkg liszt
*15 dkg porcukor
*15 dkg kókuszreszelék
*25 dkg vaj
Töltelékhez:
*1 tasak fehér csokoládés pudingpor
*3 dl tej
*15 dkg vaj
*10 dkg porcukor
*5 dkg kókuszreszelék
Forgatáshoz:
*porcukor
A lisztet elkeverjük a porcukorral, kókuszreszelékkel és
összedolgozzuk a vajjal.
Apró kis tésztadarabokat a vajjal kikent diócska formákba
nyomkodunk.
180 fokos sütőben hőlégkeveréssel 9 perc alatt megsütjük.
Még melegen kiütögetjük a formákból, és rácson hagyjuk
kihűlni.
A pudingport a tejben sűrűre főzzük. A porcukrot a vajjal
habosra keverjük, hozzáadjuk a hideg pudingot és a kókuszreszeléket.
Két diócska felet összeragasztunk egy kevés krémmel, és
megforgatjuk a porcukorban.
Egy éjszakát pihentetjük, hogy a tészta megpuhuljon.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése