A csicseriborsó kicsit elhanyagolt zöldségféle, pedig igencsak ízletes. Remekül feldobja az egyszerű csirkesalátát is.
A recept megjelent
a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*20 dkg csicseriborsó konzerv
*2 tk harissa
*2-3 ek olaj
*45 dkg csirkemellfilé
*2 tk sültcsirke fűszerkeverék
Tálaláshoz:
*friss saláta
*kevés olívaolaj
A csicseriborsó konzervet lecsepegtetjük, szárazra töröljük, tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk kevés olajjal, jól átforgatjuk és
megszórjuk harissával. 180 fokra előmelegített sütőben párszor megkavarva kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük.
A húst vékony csíkokra vágjuk,
befűszerezzük. Felforrósított serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. A sült csirkét a csicseriborsóval, friss salátával, kevés olajjal meglocsolva
kínáljuk.