Szerencsére a tyúkjaink a nehéz időszakban sem hagynak
minket cserben, szorgalmasan dolgoznak rajta, hogy mindig legyen friss tojásunk.
Ezért is jó szívvel készítettem pár töltött tojást, amibe most egy igazán szokatlan
hozzávaló is került, ami nem más, mint a déli tőkegomba. Ez az egyik kedvenc
gombafajtánk, nagyon szeretjük, a ChefGombánál beszerezhető. Hidegtálon is
megállja a helyét.
A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában is.
Hozzávalók 4
személyre
*8 tojás
*3 dkg ChefGomba
déli tőkegomba
*2 evőkanál olaj
*1 csipet só
*1 csipet őrölt fehér bors
*1-2 evőkanál tejföl
*1 evőkanál majonéz
A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és hagyjuk
kihűlni.
A megtisztított gombát apróra vágjuk, kevés felforrósított olajon
megpirítjuk, ízesítjük sóval, borssal.
A tojásokat hosszában kettévágjuk, sárgájukat
kiemeljük, a gombával, tejföllel, majonézzel késes aprítóban összedolgozzuk, ha
szükséges utánízesítjük, és a tojásokba töltjük.
Hidegtálon kínáljuk.