PrintFrendly

2020. április 25., szombat

Tojásos töltött szűzpecsenye


Ezt a mutatós, de mégis egyszerű fogást már többször elkészítettem, mindig gyorsan elfogyott. Remekül megállja a helyét hidegtálon is, de egy vasárnapi ebéd második fogása is lehet egy habos krumplipüré vagy egy krémes krumplisaláta társaságában. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában is.
Hozzávalók 4 személyre
*50 dkg szűzpecsenye
*só
*őrölt fekete bors
*10 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna
Töltelékhez:
*3 tojás
*1 nagy szelet kenyér
*1 tk mustár
*1 nagy gerezd fokhagyma
*0,5 kk só
*0,3 kk őrölt fekete bors
Sütéshez:
*1 ek mangalica zsír
*0,5 dl víz

A szűzpecsenyét lehártyázzuk, az oldalán végig bevágjuk, szétterítjük, vékonyra klopfoljuk, és mindkét oldalát megszórjuk sóval, borssal. 
2 tojást keményre főzünk, megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk. A kenyeret vízbe áztatjuk, jól kicsavarjuk, hozzáadjuk a főtt és a nyers tojást, ízesítjük a mustárral, a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. 
A kiterített húsra kenjük a tölteléket, a szélesebbik oldalától feltekerjük. 
Körbecsavarjuk a szalonnával úgy, hogy a végek alulra kerüljenek. Zsírozott tepsibe rakjuk, kevés vizet öntünk mellé. 
Lefedve, 180 fokon kb. 75 percet puhítjuk, majd a fóliát eltávolítva, a szaftjával gyakran locsolgatva pirosra sütjük. 
Hidegen, vékonyra szeletelve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése