Akár szilveszterre, akár hétköznapokon vacsorára is remek választás.
Hozzávalók 4
főre:
*1 csomag leveles tészta (50 dkg)
*6 szál virsli
*20 dkg trappista sajt
*2 közepes savanyú uborka
*1-2 ek mustár
*1-2 ek ketchup
*1 tojás sárgája lekenni
*1-1 tk lenmag és szezámmag a szóráshoz
A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni.
Enyhén lisztezett felületen kb. 2-3 mm vékonyra és
téglalap alakúra elnyújtjuk.
Hosszában a közepére rakunk a vékonyra szeletelt sajtból,
erre jön a 3-3 szál virsli.
Befedjük a felkarikázott csemege uborkával.
Csorgatunk rá ízlés szerint mustárt és ketchupot.
Erre jönnek végezetül a maradék sajtlapok.
A tészta két szélét a kígyórétesnél használt módon srégen
csíkokra vágjuk.
Majd egy szálat jobbról balra, majd egy szálat balról
jobbra téve befedjük a tölteléket.
A végén a tésztát a rétes alá hajtjuk.
Előmelegítjük a sütőt és átemeljük egy sütőpapíros
tepsire.
A tésztát egy tojás sárgájával lekenjük és megszórjuk a
magokkal.
200 fokon hőlégkeveréssel kb. 22 percet sütjük. (A sütési
idő természetesen ettől eltérhet, hisz nem egyformák a sütők.)
Majd hagyjuk hűlni és egy éles késsel felszeleteljük.
A receptet a Küldd el a RECEPTED! magazinban találtam.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.