Most, hogy kicsit lentebb kúszott a hőmérő higanyszála, igazán jól tud esni egy kis meleg kanalazni való. Egy egyszerű megoldást
választottam és előfőzött babból készítettem egy roppant egyszerű krémlevest. Alig pár hozzávaló, néhány perc konyhai tevékenység
és már tálalható is.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Az elkészítéshez használt botmixert a Russell Hobbs biztosította.
*40 dkg konzerv fehérbab
*5 dkg vöröshagyma
*3 nagy gerezd fokhagyma
*3 ek olaj
*4 dl zöldségleves alaplé
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
Tálaláshoz:
*rózsabors
Az apróra kockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk az átmosott
és lecsepegtetett babot. Felengedjük az alaplével, ízesítjük a fűszerekkel. Lefedve hagyjuk felfőni. Botmixerrel pürésítjük. Melegen rózsaborssal
megszórva kínáljuk.