Korábban nem igazán kedveltük a gyümölcsös húsokat, de azért
néha próbálkozok vele. Ezzel a sült csirkével szerencsére sikert arattam, mert
amilyen egyszerű, olyan finom lett. A húst a sült hagyma és alma nagyon jól
kiegészítette.
Krumplipüré, tarhonya vagy bulgur is illik hozzá.
Hozzávalók 4
főre:
*4 egész csirkecomb
*2 tk csirke fűszersó
*1 ek mangalica zsír
*1 egész nagy fej vöröshagyma
*2 nagy gerezd fokhagyma
*2 nagyobb db alma
Egy közepes tepsit kikenünk egy kevés zsírral. A
vöröshagymát vékony fél karikára vágjuk, és beleszórjuk. A megtisztított húst
meghintjük a fűszersóval, bedörzsöljük a zúzott fokhagymával, és a tepsibe a
hagymára fektetjük. Öntünk közé kb. 1 dl vizet. Alufóliával lefedjük és 200
fokos sütőben addig puhítjuk, míg a villa könnyen belemegy a húsba. Nekem ez
kb. 60 perc volt. Majd az alufóliát levesszük. Az almák magházát kivágjuk,
majd felcikkezzük, és a húsok közé szórjuk. Meglocsoljuk a hús szaftjával. A
hőmérsékletet 180 fokra mérsékeljük, majd addig sütjük, míg a hús szépen
megpirul. Közben párszor érdemes a húst és almát locsolgatni a szafttal.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Guszta ! Érdekes mert én mai napon hasonlót sütöttem annyi különbséggel hogy egy db krumplit is közé vágtam, nagyon finom volt!
VálaszTörlésBiztosan finom kifogom próbálni teszek én is almát a húshoz !!
VálaszTörlés:-)
Törlés