Nem mondom azt, hogy nagy kávéimádók vagyunk, de sütibe
kimondottan szeretjük. Most egy nagyon egyszerű édességet készítettem, amibe
került belőle és a nyírfacukor is újra bevetésre került.
Nem lett belőle csak 9
db, de egy csésze forró teához vagy kakaóhoz remek kísérő.
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában
is.
A nyírfacukrot a Nyírfacukor Édesen Egészséges
biztosította.
Hozzávalók:
*15 dkg liszt
*1 csapott tk sütőpor
*2 csapott ek azonnal oldódó kávépor
*1 nagy tojás
*8 dkg nyírfacukor
*3 ek olaj
*1,5 dl tej
A cukrot simára keverjük a tojással és az olajjal, majd
beleforgatjuk a sütőporral és kávéporral elkevert lisztet. A tejjel lazítjuk. A
tésztát elosztjuk a szilikon kuglófforma mélyedéseiben.
170 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Porrá őrölt nyírfacukorral meghintve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése