Amikor sütőtököt sütök, biztosan marad meg egy kevés,
ami nem fogy el. Ezért legutóbb is egy puha édes kekszet készítettem belőle.
Egy amerikai oldalon találtam a receptet. Igazán egyszerű, nem igényel sok időt
sem. Az a jó benne, hogy nem az a fogbeletörős fajta keksz, mert bizony azt nem
kedveljük.
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is.
A
fűszereket a sütihez a Fűszerész webshop biztosította.
Hozzávalók 24
db-hoz
*26 dkg liszt
*1 csapott tk sütőpor
*1 csapott tk szódabikarbóna
*1 csipet só
*1 csapott ek mézes sütemény fűszerkeverék
*20 dkg barnacukor
*2 nagyobb tojás
*1,2 dl olaj
*21 dkg sült, áttört sütőtök
A cukrot habosra keverjük a tojásokkal, majd az olajjal
és az áttört sütőtökkel. Beleforgatjuk a sütőporral, szódabikarbónával, sóval,
fűszerkeverékkel elkevert lisztet.
A masszából fél fagylaltos kanálnyi adagokat
halmozunk a sütőpapíros tepsibe egymástól távolabb, mert sütés közben terülnek.
Kézzel kicsit elsimítjuk a tetejét.
170 fokos sütőben hőlégkeveréssel 18 perc
alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A puha kekszeket tepsin hagyjuk teljesen
kihűlni.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése