Olyan kevés halat fogyasztunk, de általában karácsonykor
azért szerepel az étlapon. Halászlé az nem, de most egy roppant egyszerű
tekercs készült. Minimális fűszerezéssel és egy kis citrommal meglocsolva. Érdemes
kipróbálni, hisz nem bonyolult és hamar kész.
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.
Hozzávalók 4
személyre
*4 nagy szelet tőkehalfilé
*8 vékony szelet húsos szalonna
*őrölt bors
*fokhagymás só
*citrom
A hal szeleteket a szalonnával megegyező széles csíkokra
vágjuk, majd szárazra töröljük. Megszórjuk fokhagymás sóval és borssal, majd
feltekerjük, mint a csigát. Egy szelet szalonnával szorosan körbe csavarjuk, és
megtűzzük fogpiszkával. Sütőpapíros tepsibe helyezzük. 180 fokon
hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Melegen, citromlével meglocsolva és
krumplipürével kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése