Printfriendly

2017. december 27., szerda

Meggyes sportgolyó

Vége a karácsonynak, de már lassan itt a szilveszter. Ilyenkor a sós falatok kelendőbbek, de ha mégis valaki egy kis édességre vágyik, akkor valami egyszerű finomság jól jön ilyenkor. Ehhez a csokis golyóhoz még a sütőt sem kell bekapcsolni. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is. 
A fotózáshoz a hátteret a Fotókellék biztosította.



Hozzávalók 6 személyre
Golyókhoz:
*35 dkg darált háztartási keksz
*10 dkg porcukor
*3 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
*1 evőkanál rum
*18 dkg vaj
*2-3 evőkanál baracklekvár
Töltelékhez:
*1 kis üveg magozott meggy
Bevonáshoz:
*20 dkg étcsokoládé
*2 evőkanál olaj

Az alapanyagokat összedolgozzuk, diónyi golyókat sodrunk. Mindegyik közepébe egy lecsepegtetett meggyet teszünk. 
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és a golyókat megmártjuk benne. Addig pihentetjük, míg a csoki megdermed.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése