Printfriendly

2017. december 9., szombat

Aszalt szilvás, sajtos, szalonnás pulykatallér



Ma egy olyan fogást hoztam, ami az ünnepi menü része is lehet. Előre elkészíthető, melegen és hidegen is finom. Akár hidegtálon is kínálható. A pikánsságát a belsejébe rejtett aszalt szilva adja. Hagyományos krumplipürével, krumpli salátával vagy friss salátával is kínálhatjuk. A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.

Hozzávalók 4 személyre:
*50 dkg darált pulykacombfilé
*2 kisebb tojás
*3 evőkanál zsemlemorzsa
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 kávéskanál fokhagymás só
*10 dkg reszelt sajt
*1 kis csokor petrezselyemlevél
*6 vékony szelet húsos szalonna
*12 szem aszalt szilva

A darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel, zsemlemorzsával, tojásokkal, apróra vágott petrezselyemlevéllel, és a reszelt sajttal.
12 egyenlő részre osztjuk, golyót sodrunk, aminek a közepébe egy aszalt szilvát teszünk, majd körbetekerjük egy félbevágott szalonnával.
Sütőpapíros tepsibe fektetjük. 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt pirosra sütjük. 

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése