Gyerekkorom egy nagy kedvence a darálós süti. Már
sokféleképpen elkészítettem korábban, kókusszal, dióval, csokisan, kakaósan,
most pedig az ünnepre hangolódva mézes fűszerkeverékkel. Egy csésze forró kávéhoz vagy egy bögre kakaóhoz remek kis harapnivaló.
Lehetőségem adódott
kipróbálni a nyírfacukrot, amit a Nyírfacukor Édesen Egészségesen biztosított.
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában
is.
Hozzávalók 2 gáz
tepsihez
*50 dkg liszt
*1 púpozott evőkanál sütőpor
*1 csipet só
*2 csapott evőkanál mézes sütemény fűszerkeverék
*2 nagyobb tojás
*15 dkg nyírfacukor
*15 dkg zsír
*Kb. 1 dl tej
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral,
fűszerkeverékkel, majd elmorzsoljuk benne a zsírt. Hozzáadjuk a tojásokat, a
nyírfacukrot és annyi tejet, hogy könnyű tésztát kapjunk. A húsdarálóra szerelt
csillag formán 13 cm-es rudat nyomunk ki, aminek a két végét összeillesztjük.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk egymástól távolabb. 180 fokra előmelegített sütőben
hőlégkeveréssel 12 perc alatt készre sütjük. Jól záródó fémdobozban sokáig
eláll.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése