Most, hogy itt a hűvösebb idő, jól esik kicsit bemelegíteni a konyhát. A család nagyon szereti a tepsiben sült csirkecombot.
Annyit változtattam a szokásos recepten, hogy tejben puhítottam és a végén
bőségesen megszórtam sajttal. A végeredmény pedig egy puha, szaftos és jó
sajtos fogás lett. A család kérésére rizibizi köret készült hozzá.
Hozzávalók 4
főre:
*4 csirkecomb
*1 púpos tk csirke fűszersó
*3 dl tej
*3 nagy gerezd fokhagyma
*20 dkg trappista sajt
A megtisztított húsokat megszórjuk a fűszersóval, majd
egy közepes tepsibe fektetjük. A tejbe zúzzuk a fokhagymákat, és a combok mellé öntjük.
Alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol hőlégkeveréssel
60 percet puhítjuk.
Az alufóliát eltávolítva leöntjük róla a tejet, megszórjuk
durvára reszelt sajttal és addig sütjük, míg a sajt szép pirosra pirul a tetején.
Ez kb. 15 perc. Melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Biztos, hogy a hétvégi menü lesz! Köszönet érte Andika!! Nagyon finom lehet! Évi
VálaszTörlés