A gyerekek akár minden nap rántott csirkét ennének
ebédre. Jó gyakran készítem, de azért próbálok mindig változtatni egy kicsit
rajta. Most például vékony kolbászt csempésztem bele.
Így szépen szeletelhető és még hidegtálon is kínálhatjuk.
Édesburgonya pürével kínáltam.
A recept megjelent a Kifőztük
magazin szeptemberi számában is.
Hozzávalók 4
személyre:
*4 kisebb csirkemellfilé
*10 dkg füstölt cérnakolbász
*4 csipet só
Panírozáshoz:
*10 dkg liszt
*2 nagyobb tojás
*10 dkg zsemlemorzsa
Sütéshez:
*olaj bőven
A megtisztított melleket az oldaluktól kezdve hosszában
bevágjuk úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. Kettényitjuk, és vékonyra
klopfoljuk. Mindkét oldalukat meghintjük sóval. A kolbászt a mell hosszára
vágjuk, és beletekerjük a húsba. Hústűvel összetűzzük.
Hagyományos módon először lisztbe forgatjuk, majd enyhén
felvert tojásba, végül zsemlemorzsába. Bő olajban, mérsékelt lángon pirosra
sütjük, és konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
A hústűt eltávolítva, majd felszeletelve krumplipürével,
esetleg édesburgonya pürével kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése