Nagyon ritkán készítek tortát, mert nem vagyok túl jó
benne, de ha a család egyik tagjának szülinapja van, az persze kivétel. Ezt az
egyszerű darabot egy igazi klasszikus süti mintájára készítettem, mégpedig a
Férjem születésnapjára. Ilyenkor általában nagyon izgulok, hogy minden jól
sikerüljön, és a végeredmény ne csak finom, de szép is legyen. Az üdítős résztől
tartottam, de szépen megszilárdult és még időben sikerült eldolgoznom a torta tetején.
A meglepetés sikerült, az ünnepelt nagyon örült neki és az egész családnak nagyon ízlett. Azt hiszem ez nem most készült
utoljára.
Hozzávalók egy
18 cm-es tortához:
Piskótához:
*3 nagyobb tojás
*3 púpos ek cukor
*0,5 dl olaj
*2 púpos ek liszt
*1 púpos ek cukrozatlan kakaópor
*1 csapott kk sütőpor
Túrókrémhez:
*25 dkg túró
*7 dkg porcukor
*10 dkg vaj
Üdítős krémhez:
*0,5 tasak vaníliás pudingpor
*1,7 dl Fanta üdítő
*1 csapott ek cukor
A sütőt előmelegítjük. Egy 18 cm-es csatos tortaformát kikenünk vékonyan vajjal és megszórjuk liszttel.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a kakaóporral.
A tojásokat elválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a
cukorral, majd az olajjal. A fehérjéket keményre verjük.
A lisztet, a
felvert tojásfehérjével felváltva és apránként adagolva beleforgatjuk a
cukros keverékbe.
Az előkészített csatos tortaformába
simítjuk a masszát.
180 fokra előmelegített sütőben alul-felülsütéssel kb. 20
perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Pár perc után egy éles késsel körbevágjuk a piskótát,
majd leemeljük a csatos formát róla, hagyjuk teljesen kihűlni.
A vajat habosra keverjük az átszitált porcukorral, majd
az áttört túróval.
A kihűlt piskóta tetejére kenjük, és a hűtőbe rakjuk
legalább egy fél órára.
A cukrot a pudingporral, majd az üdítővel csomómentesre
keverjük és mérsékelt lángon sűrűre főzzük. Párszor megkeverve hagyjuk picit
hűlni, majd a túrókrémre kanalazzuk.
2-3 órára a hűtőbe rakjuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése