Ez egy egészen egyszerű húsos fogás, ami nem sokban tér
el a rántott csirkétől, de azért mégis picit más az íze. Kínálhatjuk
hagyományos körettel, akár krumplipürével is, de nálunk most friss zöldségekből készült
salátával kapta a család.
A recept megjelent a Kifőztük
magazin szeptemberi számában is.
Hozzávalók 4
személyre:
*2 nagyobb csirkemell filé
*2 dl tej
*3 nagy gerezd fokhagyma
*1 kávéskanál só
*15 dkg liszt
*3 kisebb tojás
*1 közepes fej vöröshagyma
*15 dkg zsemlemorzsa
*Bő olaj a sütéshez
A megtisztított húst elszeleteljük, majd vékonyra klopfoljuk.
A tejbe zúzzuk a fokhagymát, majd egyesével beleforgatjuk a csirkeszeleteket,
amiket pár óra pihenés után szárazra törlünk, és meghintjük sóval.
Először
lisztbe forgatjuk, majd a kissé felvert tojásba, amibe finomra reszeltük a
vöröshagymát, végül a zsemlemorzsába.
Bő, forró olajban pirosra sütjük.
Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése