Printfriendly

2017. szeptember 25., hétfő

Káposztás nokedli


Ilyenkor ősszel előtérbe kerülnek a káposztás ételek. 
Nagy kedvenc a cvekedli, ezért ennek a mintájára készítettem egy adag borsos, pirított káposztás nokedlit. Igazán laktató, húsmentes fogás.

Hozzávalók 4 főre:

Nokedlihez:

*3 nagyobb tojás

*Kb. 20-25 dkg liszt

*1 csapott kk só


Továbbá:

*1 kisebb fej káposzta

*6-7 ek olaj

*1 csapott kk só

*1 csapott kk őrölt bors


A káposztát a reszelő nagy lyukán lereszeljük, majd egy serpenyőben a felforrósított olajon megpirítjuk, ízesítjük sóval és borssal. 
Egy fazékba sós vizet forralunk két evőkanál olajjal.

A nokedlihez a tojásokat csomómentesre dolgozzuk a sóval és annyi liszttel, hogy ne kapjunk se kemény, se túl lágy masszát. 
Ha gyöngyözve fő a víz, akkor beleszaggatjuk a nokedlit, majd ha feljöttek a víz felszínére, további két percet főzzük, hideg vízre leszedjük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni. 
Beleforgatjuk a pirított káposztába, majd felpirítjuk, és ha még szükséges ízesítjük sóval és borssal. 
Melegen, azonnal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése