Ilyenkor ősszel előtérbe kerülnek a káposztás ételek.
Nagy kedvenc a cvekedli, ezért ennek a mintájára készítettem egy adag borsos, pirított káposztás nokedlit. Igazán laktató, húsmentes fogás.
Nagy kedvenc a cvekedli, ezért ennek a mintájára készítettem egy adag borsos, pirított káposztás nokedlit. Igazán laktató, húsmentes fogás.
Hozzávalók 4
főre:
Nokedlihez:
*3 nagyobb tojás
*Kb. 20-25 dkg liszt
*1 csapott kk só
Továbbá:
*1 kisebb fej káposzta
*6-7 ek olaj
*1 csapott kk só
*1 csapott kk őrölt bors
A káposztát a reszelő nagy lyukán lereszeljük, majd egy
serpenyőben a felforrósított olajon megpirítjuk, ízesítjük sóval és borssal.
Egy fazékba sós vizet forralunk két evőkanál olajjal.
A nokedlihez a tojásokat csomómentesre dolgozzuk a sóval
és annyi liszttel, hogy ne kapjunk se kemény, se túl lágy masszát.
Ha
gyöngyözve fő a víz, akkor beleszaggatjuk a nokedlit, majd ha feljöttek a víz
felszínére, további két percet főzzük, hideg vízre leszedjük, leszűrjük és
hagyjuk lecsepegni.
Beleforgatjuk a pirított káposztába, majd felpirítjuk, és
ha még szükséges ízesítjük sóval és borssal.
Melegen, azonnal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése