A hortobágyi húsos palacsinta és a szilvás gombóc ihlette
ezt a laktató húsos fogást. Picit időigényes az elkészítése, de azt hiszem,
mindenképpen megéri rászánni az időt. Külön köret nem készült hozzá, magában is
remek étel.
Hozzávalók 4
főre:
Töltelékhez:
*1 nagy csirkemell filé
*1 közepes fej vöröshagyma
*3-4 ek olaj
*1 csapott kk só
*1 púpos tk fűszerpaprika
*0,5 kk őrölt bors
*1 tk házi darált paprika
*1 nagyobb paradicsom
A gombóchoz:
*50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
*1 közepes tojás
*1 csapott kk só
*15-20 dkg liszt
Továbbá:
*4 dl tejföl
*1 púpos ek liszt
A megtisztított, kockára vágott krumplit sós vízben
puhára főzzük, leszűrjük, áttörjük és hagyjuk kihűlni. Az olajon
megfonnyasztjuk az apró kockára vágott hagymát, majd a felkockázott hagymát
fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük a fűszerekkel, a darabokra vágott
paradicsommal, majd felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi és fedő alatt puhára
főzzük. Ha a levét elfőtte, a szaftból kiemeljük a húst és egész apróra vágjuk.
A krumplit a tojással, sóval és annyi liszttel összedolgozzuk, hogy lágy, de
nem ragacsos masszát kapjunk.
Nagyobb diónyi adagot ellapítunk a tenyerünkben,
teszünk rá egy teáskanálnyi tölteléket, majd gombócot sodrunk belőle.
Gyöngyöző
vízbe rakjuk, majd ha feljön a víz felszínére, még további 2 percig főzzük,
lecsepegtetjük.
A visszamaradt szaftot simára keverjük a liszttel,
összeforraljuk a tejföllel, majd beleforgatjuk a lecsepegett gombócokat.
Azonnal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése