Egy szaftos, ízletes fogást terveztem készíteni ebédre, de épp darált hús akadt a kezembe. Így jött az ötlet, hogy akkor legyen pörköltgombóc. A család nem tiltakozott, sőt nokedli köretet kért hozzá ;-)
A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is.
Hozzávalók 4
személyre:
Gombócokhoz:
*50 dkg darált sertéslapocka
*1 fej vöröshagyma
*2 nagy gerezd fokhagyma
*1 csapott kk só
*0,5 kk őrölt bors
Pörkölt alaphoz:
*1 egész nagy fej vöröshagyma
*1 púpozott ek zsír
*2 nagyobb paradicsom
*1 púpozott ek darált paprika
*1 púpozott tk fűszerpaprika
*1 csapott kk só
*0,5 kk őrölt bors
A gombócokhoz a húst összedolgozzuk a finomra reszelt
vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, és a fűszerekkel. Vizes kézzel diónyi
golyókat sodrunk. A felforrósított zsíron a kockára vágott vöröshagymát
üvegesre fonnyasztjuk, majd körbepirítjuk rajta a gombócokat. Ízesítjük a
fűszerekkel, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott paradicsomot. Felengedjük
bőségesen vízzel, és lefedve addig főzzük, míg a hús megpuhul és a levét is
elfőtte. Melegen, nokedli körettel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése