Nem is lehetne a hetet jobban kezdeni, mint egy könnyű
kis levessel, amibe a friss, zsenge karalábén kívül még egy kis puha, sajtos
grízgaluska is került. Roppant egyszerű, érdemes kipróbálni. A recept megjelent
a Kifőztük magazin szeptemberi
számában is.
Hozzávalók 4
személyre:
Galuskához:
*8 dkg reszelt sajt
*1 nagyobb tojás
*1 púpozott ek tejföl
*1 nagy csipet só
*5 csapott ek búzadara
Leveshez:
*1 nagy fej vöröshagyma
*3 ek olaj
*2 közepes karalábé
*2 kisebb szál sárgarépa
*15 dkg zöldborsó
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1,5 liter húsleves alaplé/esetleg víz
Tálaláshoz:
*friss petrezselyemlevél
Először a galuskához az apróra reszelt sajtot elkeverjük
a tojással, búzadarával, sóval, tejföllel és félretesszük.
Az felkockázott
hagymát megfonnyasztjuk a forró olajon, majd átforgatjuk rajta a kockára vágott
karalábét, a felkarikázott répát és a zöldborsót. Az alap lével felengedve, a
fűszerekkel ízesítve a zöldségek puhulásáig főzzük.
A galuskát egy kiskanál
segítségével a lassan gyöngyöző levesbe szaggatjuk és pár perc alatt készre
főzzük.
Melegen, aprított petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése