Nagy izgalommal vágtam neki a tegnapi napnak, ugyanis
életünk egyik boldogsága belépett a hétévesek táborába. Ebből az alkalomból
természetesen torta jár neki. Bár ezen a területen nem vagyok túl erős, de egy
egyszerű, mogyorókrémes édességet sikerült összehozni. A tetején a marcipán nem
saját készítésű, de a meglepetés sikerült, a torta is ízlett, és azt hiszem ez
a lényeg :-)
Hozzávalók egy
18 cm-es tortához:
*1 db 3 tojásos piskóta (ennek a receptjét ITT
találjátok)
Krémhez:
*1 csomag vaníliás pudingpor
*3 dl tej
*10 dkg teavaj
*8 dkg porcukor
*3 púpos ek nutella
Díszítéshez:
*2 ek nutella
Megsütjük a három tojásos piskótát, majd hagyjuk teljesen
kihűlni és kettévágjuk.
A pudingot csomómentesre keverjük a tejjel, majd sűrűre
főzzük. Kihűtjük. A porcukrot a vajjal simára keverjük, majd a hideg pudinggal összedolgozzuk,
végül belekeverjük a nutellát is.
A krém egy részét a torta közepébe töltjük, a maradék
nagyobb részével pedig bevonjuk a piskótát.
A díszítéshez a nutellát kicsit megmelegítjük, így
könnyebb vele dolgozni. Egy sütőpapírból készült tölcsérbe töltjük, aminek a
végére pici lyukat vágunk. A tortát feldíszítjük a „pókhálóval”.
Érdemes pár órát hűtőben pihentetni.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése