PrintFrendly

2023. január 22., vasárnap

Sajtkrémes hússal rakott karfiol

Igazán egyszerű, ízletes, húsos rakott étel. Kezdő háziasszonyoknak sem jelent gondot elkészíteni. A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 2-3 személyre
*15 dkg basmati rizs
*20 dkg karfiol
Töltelékhez:
*25 dkg darált sertéshús
 *4 ek olaj
*1 csapott kk fokhagymás só
*10 dkg sajtkrém
*1 púpozott ek tejföl
Továbbá:
*só
*őrölt fekete bors
*2 púpozott ek tejföl
 
A rizst kifőzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni. A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben roppanósra főzzük.
A darált húst kevés felforrósított olajon megpirítjuk. Ízesítjük a fűszerekkel. Kb fél deciliter vízzel puhára főzzük. Hozzáadjuk a tejfölt és a sajtkrémet. Egy kisebb hőálló tál aljára rakjuk a kifőtt rizst, erre kanalazzuk a húsos ragut. Sorban befedjük a karfiolrózsákkal és megszórjuk kevés sóval, borssal. Végül rákanalazzuk a tejfölt. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Melegen kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése