Igazán egyszerű, ízletes, húsos rakott étel. Kezdő háziasszonyoknak sem jelent gondot elkészíteni. A recept megjelent a Kifőztük
oldalon is. A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*15 dkg basmati rizs
*20 dkg karfiol
Töltelékhez:
*25 dkg darált sertéshús
*4 ek olaj
*1 csapott kk fokhagymás só
*1/3 kk őrölt fekete bors
*1/3 kk őrölt köménymag
*1 késhegynyi vöröshagyma granulátum
*10 dkg sajtkrém
*1 púpozott ek tejföl
Továbbá:
*só
*őrölt fekete bors
*2 púpozott ek tejföl
A rizst kifőzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni. A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben roppanósra főzzük.
A darált húst kevés felforrósított olajon megpirítjuk. Ízesítjük a fűszerekkel. Kb fél deciliter vízzel
puhára főzzük. Hozzáadjuk a tejfölt és a sajtkrémet. Egy kisebb hőálló tál aljára rakjuk a kifőtt rizst, erre kanalazzuk a húsos ragut.
Sorban befedjük a karfiolrózsákkal és megszórjuk kevés sóval, borssal. Végül rákanalazzuk a tejfölt. 190 fokra előmelegített sütőben
kb. 30 perc alatt készre sütjük. Melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése