2023. január 21., szombat

Zabkorpás húsgolyók tepsiben sütve

Az egészségmegőrzés jegyében próbálom egy kicsit másképpen elkészíteni a megszokott ételeket. A fasírt megreformálásaként a bő olajban való sütés helyett sütőben készült ez a finom húsgolyó, amibe morzsa helyett zabkorpa került. Nem túl sok, nehogy száraz hatású legyen. A családnak ízlett, az első próba után már többször sütöttem. Kinek tepsiben sült édesburgonyával, kinek rozmaringos sült csicsókával.
Hozzávalók kb. 16 golyóhoz
*50 dkg sovány darált sertéshús
*1 nagyobb tojás
*1 csapott kk só
*1/2 kk őrölt fekete bors
*4 nagy gerezd fokhagyma
*2 csapott ek zabkorpa
*kevés olívaolaj
 
A húshoz adjuk a tojást, a fűszereket, a zúzott fokhagymát, a zabkorpát és alaposan összedolgozzuk. Egy tepsit vékonyan kikenünk olívaolajjal. 
A masszából golyókat sodrunk, miket kissé ellapítunk és a tepsibe sorakoztatjuk. A húsgolyókat lekenjük olívaolajjal. 
Lefedve előmelegített sütőben 200 fokon 30 percet puhítjuk. Ezután a golyókat megforgatva, a fóliát eltávolítva még további 10 percet pirítjuk. Tetszőleges körettel kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése