Az egészségmegőrzés jegyében próbálom egy kicsit másképpen elkészíteni a megszokott ételeket. A fasírt
megreformálásaként a bő olajban való sütés helyett sütőben készült ez a finom húsgolyó, amibe morzsa helyett zabkorpa került. Nem túl
sok, nehogy száraz hatású legyen. A családnak ízlett, az első próba után már többször sütöttem. Kinek tepsiben sült édesburgonyával,
kinek rozmaringos sült csicsókával.
*50 dkg sovány darált sertéshús
*1 nagyobb tojás
*1 csapott kk só
*1/2 kk őrölt fekete bors
*4 nagy gerezd fokhagyma
*2 csapott ek zabkorpa
*kevés olívaolaj
A húshoz adjuk a tojást, a fűszereket, a zúzott fokhagymát, a zabkorpát és alaposan összedolgozzuk. Egy tepsit vékonyan kikenünk
olívaolajjal.
A masszából golyókat sodrunk, miket kissé ellapítunk és a tepsibe sorakoztatjuk. A húsgolyókat lekenjük olívaolajjal.
Lefedve előmelegített
sütőben 200 fokon 30 percet puhítjuk. Ezután a golyókat megforgatva, a fóliát eltávolítva még további 10 percet pirítjuk. Tetszőleges körettel
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése