PrintFrendly
2020. október 30., péntek
Sütőtökös-szalonnás kuszkusz
2020. október 25., vasárnap
Tejfölös csirke becsinált leves
2020. október 24., szombat
Cordon bleu
2020. október 23., péntek
Tarka kifli
2020. október 14., szerda
Lecsós-szalonnás sztrapacska
2020. október 12., hétfő
Sajtos karfiolsaláta
2020. október 10., szombat
Szilvás galette
2020. október 9., péntek
Gombás kuszkuszsaláta
2020. október 6., kedd
Háromgombás patisszonos ragu
2020. október 4., vasárnap
Tojásos rizs
2020. október 1., csütörtök
Savanyúkáposztás sztrapacska
Itt az igazi ősz, jöhetnek a melengető, tartalmasabb ételek. A hideg időszak beálltával együtt jön a savanyú káposzta időszaka. Nagyon szeretjük, akár egy jó kis bablevesbe, akár csak magában sült húshoz, minden formában nagy kedvenc. Nem hagyhattam ki sztrapacskával sem. Igazán laktató fogás, a szalonna nagyon jól kiegészíti. Próbáljátok ki.
Hozzávalók 3 személyre
*50 dkg krumpli
*2 nagyobb tojás
*1 tk só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*23-25 dkg liszt
Továbbá:
*20 dkg savanyú káposzta
*10 dkg húsos szalonna
*2-3 evőkanál olaj
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
A meghámozott krumplit finomra reszeljük. Elkeverjük a tojással, sóval, borssal és annyi liszttel, hogy a nokedli tésztánál keményebb masszát kapjunk. Bő, gyöngyöző vízbe szaggatjuk. Átöblítjük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
A káposztát átmossuk, kicsavarjuk, apróra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben az apróra kockázott húsos szalonnát kevés olajon megsütjük, hozzáadjuk a káposztát. Együtt kicsit pirítjuk, majd a sztrapacskával összeforgatva jól átmelegítjük, megszórjuk borssal, ha szükséges kevés sóval. Azonnal kínáljuk.