Hozzávalók 15 szelethez:
Piskótához:
- 4 ek liszt
- 1 tasak sütőpor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 4 tojás
- 4 ek cukor
- 4 ek víz
Krémhez:
- 1 tasak kókuszos pudingpor
- 4 dl tej
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 8 dkg kókuszreszelék
Szóráshoz:
- 2 dkg kókuszreszelék
A sütőt előmelegítjük.
Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral és a
kakaóporral.
Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra kavarjuk a
cukorral és a vízzel.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd a sütőporos
liszttel felváltva a sárgájához keverjük.
A sűrű masszát a tepsibe simítjuk.
180 fokon 13 perc alatt alul-felül sütéssel megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
1-2 perc után egy nagyobb konyharuhára borítjuk, lehúzzuk
róla a sütőpapírt és határozott mozdulattal szépen feltekerjük a konyharuha
segítségével.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Addig a pudingport csomómentesre keverjük a tejjel, majd
sűrűre főzzük.
Néha megkavarva hagyjuk kihűlni.
Közben a porcukrot habosra keverjük a margarinnal.
Ha minden kihűlt, a porcukros krémet a pudingossal és a
kókuszreszelékkel összekeverjük.
A piskótát kitekerjük.
A krém 2/3-ad részével megkenjük, és ismét feltekerjük.
A maradék krémet szépen elsimítjuk a piskóta külső részén és
megszórjuk kevés kókuszreszelékkel.
1-2 órát a hűtőben pihentetjük, ezután szépen szeletelhető.