Roppant egyszerű fogás, ami pillanatok alatt az asztalra
varázsolható. Az egyik kedvencem lett a déli tőkegomba, mert annyira finom, azt
hiszem semmi más gombához sem hasonlítható az íze. Akinek lehetősége van,
mindenképpen próbálja ki. Számomra a Bio-Fungi biztosította, keressétek őket
bátran.
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.
*8 szelet bajor rozskenyér
*kevés fokhagymás olívaolaj
*20 dkg Amigo déli
tőkegomba
*5 evőkanál olaj
*1 jó nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*2 kis ág friss kakukkfű
Tálaláshoz:
*friss bazsalikomlevél
*Grana Padano (vagy más kemény sajt)
A folyó víz alatt átöblített és lecsepegtetett gombát a
felforrósított serpenyőben kevés olajon pár percig pároljuk, ízesítjük sóval,
borssal, friss kakukkfűvel.
Közben a kenyérszeleteket sütőpapíros tepsibe
rakjuk, megkenjük fokhagymás olívaolajjal. 180 fokra előmelegített sütőben pár
perc alatt ropogósra pirítjuk.
Ráhalmozzuk a kész gombát. Friss bazsalikom
levéllel és sajttal megszórva melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.