Ez egy duplán maradékmentő fogás, hisz némi főtt rizs és
két öregebb alma került eltűntetésre. Gyors desszert, ha egy kis édességre
vágyunk, de kínálhatjuk második fogásként is egy tartalmas leves után.
A recept
megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is.
A felhasznált ízesítőket a
Fűszerész biztosította.
Hozzávalók kb.
10 tenyérnyi tallérhoz
*20 dkg főtt rizs
*2 nagyobb alma
*3 nagyobb tojás
*3 csapott ek barna rizsliszt
*3 csapott ek cukor
*1 csipet só
*1 púpozott tk őrölt fahéj
*1 késhegynyi őrölt
citromhéj
*1 késhegynyi Bourbon
őrölt vanília
*olaj a sütéshez
*porcukor a tálaláshoz
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk. A gyümölcshúst
durvára reszeljük, és hozzáadjuk a tojásokat, a kihűlt rizst, a cukrot, a
fűszereket és a lisztet. Alaposan összekeverjük.
Olajjal kikent, felforrósított
serpenyőben evőkanálnyi masszát elsimítunk, és mindkét oldalát barnára sütjük.
Porcukorral megszórva kínáljuk.