Ebben a köretben az a jó (amellett hogy nagyon finom és egészséges), hogy csak kimegyek a kertbe, szedek fel egy kevés csicsókát, nyírok egy
kis rozmaringot és már készülhet is. Nagyon kedvelem ezt a zöldséget, szerintem méltánytalanul mellőzve van a konyhákban. Sokféle formában került
már asztalra nálunk, ez is egy ötlet inkább, mint recept.
*4-5 ek olívaolaj
*2 nagy csipet só
*2 nagy csipet őrölt bors
*2 nagy csipet só
*2 nagy csipet őrölt bors
*3 friss rozmaring ág
A csicsókát alaposan megtisztítjuk, majd nem túl apró darabokra vágjuk. Tepsibe terítjük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, sózzuk,
borsozzuk és megszórjuk az apróra vágott rozmaringlevélkékkel. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt roppanósra sütjük. (Tűpróba!)
Közben párszor átforgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen puhuljon. Melegen, köretként kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése