Tegnap egy nagyon érdekes dolog történt. Egyszerű
csirkepaprikást készítettem ebédre. Amikor épp készen lett, olyan jól nézett
ki, hogy gyorsan lefotóztam. Már mindenki nagyon éhes volt, így csak magában a
lábasban, nemes egyszerűségében. Aztán megmutattam az egyik közösségi oldalon is csak úgy, leírás nélkül. Nem is gondoltam volna, hogy valaki recept után érdeklődik majd,
de így történt.
Akkor lássuk, hogy nálam miképpen készül:
Hozzávalók 4
főre:
*1 kg csirkecomb
*1 egész nagy fej vöröshagyma
*1 púpos ek zsír
*1 púpos tk fűszerpaprika
*2 púpos tk házi darált paprika
*0,5 kk őrölt bors
*1 csapott tk só
A megtisztított, és nagyobb kockára vágott hagymát a
zsíron üvegesre pároljuk, majd a lángról lehúzva hozzáadjuk a fűszerpaprikát,
borsot, darált paprikát, és jól összekeverjük.
Beleforgatjuk a megtisztított húst. Megszórjuk a sóval.
Felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi.
Fedő alatt, mérsékelt lángon addig főzzük, míg a villa
hegye könnyen a húsba megy.
Ezután a fedőt eltávolítva hagyjuk a maradék vizet
elfőni. Közben érdemes óvatosan néhányszor átmozgatni, hogy véletlenül se
ragadjon oda a hús.
Melegen nokedli, kifőtt tészta, esetleg tarhonya körettel
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése