Már jó régen szerettem volna kipróbálni ezt az egyszerű
finomságot, ami tulajdonképpen egy kukoricalisztes bundában sült virslit takar.
Nem is csalódtam benne, hisz olyan hamar összeállítható, majd gyorsan ki is
süthető. Aztán már csak a falatozás van hátra, és a döntés, hogy kié legyen az utolsó darab. 2,5 dl-es csészét használtam mérőnek.
Hozzávalók 4
főre:
*50 dkg virsli
*0,5 csésze kukoricaliszt
*0,5 csésze finomliszt
*2 nagy csipet só
*2 csapott tk sütőpor
*1 nagyobb tojás
*0,5 csésze tej
*olaj a sütéshez
*saslikpálcák a felszúráshoz
A szárazra törölt virsliket keresztben kettévágjuk, majd félbe tört
saslikpálcákra tűzzük.
Egy serpenyőben kétujjnyi olajat forrósítunk.
A liszteket elkeverjük a sütőporral, sóval, majd
hozzáadjuk a tejet, tojást.
Simára keverjük, és egy magasabb pohárba, vagy csészébe
töltjük.
Ha már jó forró az olaj, akkor a virsliket megmártjuk a
sűrű masszában, kicsit lecsepegtetjük, és az olajba fektetve szép barnára
sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
Ketchuppal, mustárral kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése