Ritkán fogyasztunk
halat, lehetne többet is, csak ne lenne a sok fránya szálka. Ezért is inkább a
szálkamenteset, vagy az egész nagy szálkával rendelkezőket részesítjük
előnyben. Általában rántva készül, de most egy vékony fokhagymás bundát
kapott.
A kicsik
kívánságára sült hasábbal kínáltam.
Hozzávalók 4
főre:
*4 nagyobb szelet hal
*1-1 csipet só,
bors
*0,3 citrom leve
*1 csésze liszt a
forgatáshoz (Kb. 2 dl)
Bundához:
*2 kisebb tojás
*3 púpos ek liszt
*0,5 kk só
*0,5 kk házi
fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd zúzott)
*Kb. 0,5-1 dl tej
*Olaj a
sütéshez
A megtisztított
halat közepes darabokra vágjuk, meghintjük sóval, borssal és facsarunk rá egy
kevés citromlevet. Ha mirelit húst használunk, akkor hagyjuk előbb kiolvadni.
Egy tálba szórjuk a
lisztet a forgatáshoz. Egy másik tálba ütjük a tojásokat, majd ízesítjük a
fűszerekkel, beleszórjuk a lisztet, és annyi tejet adagolunk fokozatosan, hogy sűrű
tésztát kapjunk.
Egy edényben bő
olajat forrósítunk. A hal szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd a
masszában. Kicsit lecsepegtetjük és a forró olajban közepestől egy kicsit
mérsékeltebb lángon megsütjük.
Konyhai papírtörlőn
hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése