Azt hiszem ez a világ egyik legegyszerűbb levese. A
kedvenc krumplifőzelékünk adta az ötletet, amit babérlevéllel készítek. Most
nem krémesítettem tejszínnel vagy tejföllel, hanem utóbbit külön kínáltam
hozzá. Könnyű, gyorsan asztalra varázsolható, húsmentes fogás. Ebben a hideg,
barátságtalan időben jól esik egy kis forró levest elkanalazni.
Hozzávalók 4
főre:
*40 dkg krumpli
*1 nagyobb babérlevél
*1 tk házi ételízesítő
*0,5 kk só
A megtisztított krumplit apró kockára vágjuk, és annyi
vízzel, hogy épp ellepje, felengedjük. Ízesítjük a babérlevéllel, sóval, házi
ételízesítővel, és puhára főzzük.
A levelet kivéve a levest merülő mixerrel pépesítjük.
Melegen, tejföllel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése