PrintFrendly

2019. november 2., szombat

Almával, szőlővel sült csirkecomb


Igazi őszi fogás. Egyszerű, de mégsem a megszokott sült. Mind ízében, mind színében melengető étel. Érdemes kipróbálni. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is. 
A felhasznált ízesítőt a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*8 db csirkecomb
*1 nagy vöröshagyma
*1 nagy alma
*1 kis fürt piros szőlő
*1 kis fürt fehér szőlő
*1 ek mangalicazsír

Egy közepes sütőtálat kikenünk egy kevés zsírral, beleszórjuk a fél karikára vágott hagymát. 
A megtisztított combokat megszórjuk a fűszerkeverékkel, a hagymaágyra fektetjük. Kb. 0,5 dl vízzel felengedve, lefedve 180 fokos sütőben legalább 1 órát puhítjuk. 
A fedőt eltávolítjuk, a combok közé szórjuk a leszemezett szőlőt, a cikkekre vágott almát. 
A hús szaftjával gyakran locsolgatva pirosra sütjük. 
Melegen, párolt rizzsel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése