PrintFrendly

2019. november 16., szombat

Mákos pöfeteg


Nagyon szeretjük az apró süteményeket, főleg azokat, amelyek sokáig elállnak. Ez a mákos pont ilyen. Egyszerű, finom és fémdobozban sokáig bírja, már ha marad belőle.
A recept megjelent a Kifőztük magazinban. 
A mákdarálót a Cookori biztosította.

Hozzávalók kb. 28 db-hoz
*24 dkg liszt
*1 csipet só
*2 csapott teáskanál sütőpor
*9 dkg mák
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*15 dkg cukor
*6 dkg vaj
*2 tojás
*10 dkg porcukor a forgatáshoz


A mákot ledaráljuk, majd elvegyítjük a liszttel, sóval, sütőporral, a citrom reszelt héjával. 
A vajat kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, végül összedolgozzuk a mákos keverékkel. 
Becsomagolva egy órát a hűtőben pihentetjük. 
A tésztából diónyi golyókat sodrunk, megforgatjuk porcukorban, és sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a sütik között helyet hagyva. 
180 fokos sütőben hőlégkeveréses módban 12 perc alatt megsütjük. A lemezen hagyjuk teljesen kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése