A hideggel beköszöntött a cékla időszaka is. Nagyon szeretjük,
főleg köret, illetve saláta formájában fogyasztjuk. Most egy roppant egyszerű
változat készült, egy kis almával kiegészítve.
A recept megjelent a Kifőztük
magazin novemberi számában is.
A reszeléshez a Russell Hobbs Desiresalátakészítőt használtam.
Hozzávalók 4
személyre
*2 nagyobb cékla
*2 nagyobb alma
*2 evőkanál citromlé
*3 púpozott ek tejföl
*2 púpozott ek majonéz
A céklát alaposan megmossuk, bő vízben puhára főzzük,
meghámozzuk és kihűtjük.
Az almát cikkekre vágjuk, magházát kiemeljük.
A kihűlt
céklát és az almát a salátakészítő durva reszelőfején lereszeljük, meglocsoljuk
a citromlével.
A tejfölt simára keverjük a majonézzel, beleforgatjuk az almás
céklát.
Legalább egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Sültekhez, grillezett húsokhoz kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése