PrintFrendly

2019. november 27., szerda

Egyszerű lencsés karfiolleves


Most, hogy már elég hidegre, szelesre fordult az idő, jól fog esni a meleg kanalazni való. Könnyű, egyszerű, tényleg hamar elkészül. A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is.
Hozzávalók 4 személyre
*1 kis karfiol fele
*26 dkg lencsekonzerv
*1 nagyobb sárgarépa
*1 nagyobb vöröshagyma
*3-4 ek olaj
*1 liter zöldségleves alaplé
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 csapott kk fűszerpaprika
*1 kisebb babérlevél

A megtisztított, apróra kockázott vöröshagymát megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. 
Átforgatjuk rajta a pici rózsáira szedett karfiolt, a vékonyra karikázott sárgarépát. 
Felengedjük az alaplével, ízesítjük a fűszerekkel. 
Ha megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk az átmosott, lecsepegtetett lencsét és forralunk rajta egyet. 
Melegen kínáljuk.

2 megjegyzés: