A sütőtökből leggyakrabban édesség készül, de a hús-tök-rozmaring
hármas igazán nagy befutó lett nálunk. Tényleg könnyű, finom és jó néha a megszokott
fogásokon túl valami újat is kipróbálni. Jó szívvel ajánlom mindenkinek.
A
recept megjelent a megújult Kifőztük magazin októberi számában is.
Hozzávalók 3
személyre
*30 dkg csirkemellfilé
*1 púpozott tk szárnyas fűszerkeverék
*30 dkg sütőtök
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 ág friss rozmaring
*1 csipet só
*1 marék friss saláta
a sütéshez:
*olaj
A megtisztított húst kisebb kockára vágjuk, megszórjuk a
fűszerkeverékkel, és serpenyőben pár evőkanál olajon megsütjük, melegen
tartjuk.
A sütőtököt meghámozzuk, magját kivágjuk, és a csirkével megegyező
méretűre kockázzuk. Serpenyőben ujjnyi felforrósított olajon megpirítjuk a
rozmaring ágról lefosztott, és felaprított levélkéket, hozzáadjuk a tököt,
meghintjük sóval, borssal és puhára sütjük.
A csirkét a sütőtökkel és friss
salátával melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése